27.2.2011

Vielä mustaa ja hopeaa


Yritän kyllä opetella värejäkin käyttämään, mutta tämä vaan oli pakko tehdä taas mustasta onyxista ja hopeasta, keskellä osio hopealenkeistä punottua kuningasketjua.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

20.2.2011

Lamppuhelmiä


Ei uskoisi, että näidenkin tekemiseen meni yli tunti! Lamppuhelmissä on valmistustekniikasta johtuen niin isot reiät, että reiän tukkimiseen sai kokeilla monenlaista pientä lasihelmeä, että helmihattu jotenkin asettui. Väri on upean vaaleanturkoosi.

Kiitos vielä mukaville Kangasalan naisille, joita perjantaina tapasin!

16.2.2011

Perun opaalia, kaunista ja kesäistä


Nämä opaalihelmet ovat niin kauniin värisiä, pehmeän turkoosia, ihan väkisin tulee kesä mieleen, vaikka pakkanen paukkuu. Lisäksi upeita fasettihiottuja vuorikristallikolikoita, makeanvedenhelmiä ja hopeaa. Riipuksena söpöt hopeiset lukko ja avain.

13.2.2011

Golfmailat nippuun!



Vai hopeinen tuhatjalkainen?:) No, taas hopealangan pätkille uusi elämä, rannekoruna. Hopeakurssilla ope oli tehnyt tällaisen ja täytyihän tämä kokeilla, vaikka aikaa ja kaasua kului. Sulatin hopealangan pätkiin pallon päähän, osa muistuttaa kyllä enemmän golfmailaa, mutta onhan koko koru tuollainen "risukasa", muutaman pisimmän sojottajan vaihdan lyhyempään. Korvikset ja riipus voisi myös näyttää kivalta näistä tehtynä.

9.2.2011

Jotain pientä


Sentään korvikset sain tehtyä, ihanaa kimaltavaa säröytettyä vuorikristallia. Säröt syntyvät niin, että ensin helmi kuumennetaan ja sen jälkeen nopeasti jäähdytetään.
Ja jospa joskus taas paremman kuvankin onnistuis ottamaan:(
Ja nyt nukkumaan, aamulla heti palaveri. Hyvää yötä!

6.2.2011

Ja yksi vielä



Onkin tullut koruiltua ahkeraan:) Nyt alkaa pää olla tyhjä, joten antaa helmien nyt olla hiljaa laatikoissaan, jospa ne sieltä taas alkaisivat kuiskutella:) Savukvartsia, vuorikristallia ja hopeaa. Eniten tykkään tehdä näitä hopeaan linkitettyjä koruja, hopea vaan on nyt niin harmittavan kallista. Pituutta on 58 cm.

5.2.2011

Keväistä:)



Tästäkin tuli niin raikas ja keväinen ja aikas suloinen:) Taitaa muuten nuo vihreän sävyt olla kevään värejä, niin monella olen jo nähnyt kaunista omenan tai lehden vai mitä vihreää se on? Tämän jouduin nyt kuvaamaan omalla kurttukaulalla, joten katsokaa sitten korua vaan, muovisen korukaulan osto tuli nyt ostoslistalle;) Makenvedenhelmiä, hopeinen salpalukko ja peridoottirondellit, jotka onkin superkauniita fasetoituja pikkuruisia ja väri on aivan ihana vihreä, riipus on fluoriittia, kaunis vihreä sekin. Lyhyt koru n. 41 cm.

4.2.2011

Valkoista välillä


Tästä tuli niin raikas setti, tosin vielä paremmalta näyttää kun saa hiukan päivetystä talvenkalpealle iholle. Kokeilin näihin värikkäitä kivihelmiä ja makeanvedenhelmiä, mutta ei, mielestäni parhaiten sopi nämä valkoiset kivihelmet, kaulakorussa valkoista akaattia ja rannekorussa sekä korvakoruissa marmoria. Kaulakoru on lyhyt, n. 43 cm ja riipustupsu 3 cm.

3.2.2011

Piiitkä piina taas


eli Jens Pinds-ketju, vanhimmalle pojalle. Piti valmistua jo joululahjaksi, mutta... Nuoremmalle pojalle tein kuningasketjun. Pituutta riittää molemmissa, lukottomia pään yli meneviä. Tällä pituutta 71 cm. Oli niissä punomista, mutta nyt on tehty:)