Mies lähtee viikonlopuksi mökille ja minä teen itselleni kattilallisen lihaseljankaa venäläisellä alkuperäisreseptillä, sen verran muutan että laitan vain naudanlihaa, syön sitä sitten koko viikonlopun:) Söin sitä kerran Tartossa ja on tosi hyvää. Kokeile ihmeessä, syksyyn sopiva vahvan makuinen lämmittävä keitto. Ja päälle lusikallinen smetanaa, nams:)
Tunnetun venäläisen historiantutkijan ja kulinaristin Viljam Pohlebkinin mukaan aito venäläinen lihaseljanka valmistetaan seuraavasti:
Ainekset:
1,25 l voimakasta liha- tai luuydinlientä
1-2 juomalasillista suolakurkun lientä
200 gr keitettyä naudanlihaa
200 gr paistettua naudan- tai vasikanlihaa
100 gr kinkkua
100 gr nakkimakkaroita
1/4 kanasta tai 2-3 kanan rintafileetä
2 suolakurkkua
200-250 gr tuoretta kaalia (noin 1/4 pienehköstä kaalista)
2 tomaattia
100 gr smetanaa
12 oliivinmarjaa
1-1,5 juomalasillista suolasieniä
1-2 ruokalusikallista kaprista
1 sipuli
1 ruokalusikallinen persiljasilppua
1 ruokalusikallinen tillisilppua
2 ruokalusikallista silputtua ruohosipulia
10 kokonaista mustapippuria
3 kokonaista jamaikan pippuria.
Valmistus:
Suolakurkun liemi kiehautetaan ja kuoritaan vaahto, yhdistetään lihaliemen kanssa ja kuumennetaan kiehumapisteeseen.
- Lihat, kinkku, nakit ja kananfileet leikataan pieniksi kuutioiksi.
- Suolasienet ja tuore kaali huuhdotaan kiehuvalla vedellä, minkä jälkeen ne leikataan kuutioiksi.
- Tomaatit, suolakurkut ja sipuli leikataan pieniksi kuutioiksi.
- kohdissa 2., 3. ja 4. mainitut ainekset laitetaan mausteiden ja smetanan kanssa suureen saviruukkuun, päälle kaadetaan kiehuva lihaliemi-kurkunliemiseos ja annetaan hautua uunissa 10-15 minuuttia. Mikäli saviruukkua ei ole käytössä voidaan ainekset laittaa emalikattilaan ja hauduttaa liedellä miedossa lämmössä (siten, että keitto juuri ja juuri ei kiehu) noin 10-15 minuuttia.
Varmaan aika täyttävää ruokaa! :D Noi korvikset kyllä miellyttää mun silmää kovasti, ihanan hillittyä eleganssia! :)
VastaaPoistaKuulosti herkulliselta :) ja korvikset on kerrassaan kauniit.
VastaaPoistaKui, kui siskoseni.
VastaaPoistaKauniit korvikset vaikka pikkujouluihin.
Olisit nyt kutsunut
keitolle niin herkulliselta vaikutti.
Tein lapissa Karin ohjeella Lapin ukon porokeittoa, aivan taivaallista myös, annan sulle joskus sen ohjeen jos kokeilet,mä kokeilen tätä.
Mukavaa viikonalkua kaikille.
t.Nippeli
Kiitos muruset;D
VastaaPoistaAika moinen annos tuota ruokaa! Kyllä tuossa saisi sulatella annosta melkoisen tovin :D
VastaaPoistaAika moinen annos tuota ruokaa! Kyllä tuossa saisi sulatella annosta melkoisen tovin :D
VastaaPoistaMoikkelis siskoseni,
VastaaPoistaNyt selvis miksi olet niiiiiiin hyvässä lihassa,täytyy kokeilla jospa minäkin pääsen samoihin lukemiin,eli noin 20kg alaspäin.
T:Maaro